Etkili Dualar Dua Sitesi

Rukye Duası Okunuşu

Rukye Duası Okunuşu

Rukye Duası Okunuşu

Rukye Duası Okunuşu

Rukye, doğrudan okunarak yapılabileceği gibi ağrıyan yere sağ elin konulması ile de yapılabilir. En uygun olanı kişinin kendi elini ağrıyan yere koyarak okumasıdır. Hz. Peygamber (S.A.V.) vücudunda ağrı olan bir kişiye:

Elini ağrıyan yerin üzerine koy ve 3 kere: “Bismillah” dedikten sonra 7 kere “Eûzu biizzetillahi ve kudretihi min şerri mâ ecidu ve uhâziru” (Bedenimde çekmekte olduğum şu hastalığın şerrinden Allah’ın izzet ve kudretine sığınıyorum) demesini tavsiye etmiş ve kişi şifa bulmuştur.

Rukye için yapılan dua ve zikirlerde belirli bir rakam tutturma, isim ve sıfatları tekrarlamak gerekir. Elbette bu son derece önemlidir ve bir mantığı vardır. Her dua veya ayetin belirli sayılarla okunması şifa veriyor. Peygamberimiz Hz.Aişe validemize yatağa girdiği zaman 1 Fatiha, 3 İhlâs, 3 Felâk ve 3 Nâs okuyup, avucuna üflemeyi ve tüm vücuduna sürüp uyumayı böylelikle o gece cin ve şeytanın şerrinden korunacağını söylemiştir.

Bazılarına göre, bu rakamlar bir anlam çağrıştırmayabilir, ancak hepsi manevi bir terkibin gereği olarak bilinçli bir şekilde tespit edilmiştir. 1 Hidrojenle 1 Oksijeni reaksiyona sokarsanız su elde edemezsiniz. Bilemiyoruz elbette ama belirli miktarda yapılan ibadet ve zikirler öbür alemde nasıl bir şekle dönüşüyor, soyutluktan çıkıp somutlaşıyor.

Sonuç olarak; belirli sayılarda tespit edilen rakamların sadece Havâss İlminde değil, hayatın her yerinde olduğunu söyleyebiliriz.

1- FATİHA-I ŞERİFE

2- BAKARA SURESİNİN BAŞINDAN İLK 4 AYETİ VE ORTALARINDAN “VE İLAH İLAHÜKÜM İLAHÜN VAHİYDÜN” AYETİNİ

3- AYETE L KÜRSİ “SONUNDAN İSE 3 AYETİ”

4- AL-İ İMRAN DAN 1 AYET “ ŞEHİTALLAHU ENN AHULA İLAHE İLLAHU” AYETİ

5- A-RAF SURESİNDEN 1 AYET “İNNE RABBİKUMLLEZİ HALAGA” AYETİ

6- MÜ-Mİ NÜN SURESİNDEN 1 AYET “VE MEN YEDEA MA ALLAHİ İLAHEN AHARE LA BERHANE LEHU” AYETİ

7- CİNSURESİNDEN 1 AYET “ VE ENNEHU TUALA CEDDÜ RABBİNA MATTEHAZA SAHİBETEN VELEDEN” AYETİ.

8- SAFFAT SURESİNİN BAŞINDAN ONUNCU AYETE KADAR.

9- HAŞİR SURESİNİN SONUNDAN ÜÇ AYET

10- İHLAS-FELAK-VE NAS SURELERİ BİRER DEFA

Exit mobile version