Etkili Dualar Dua Sitesi

Ramazan Ayı 4. Gün Duası

Ramazan Ayı 4. Gün Duası 

Ramazan Ayı 4. Gün Duası

Ramazan Kur’an’ın Hz. Muhammed’e (s.a.v) gönderildiği aydır. Bu ayda oruç tutmak Müslümanlara farz kılınmıştır. Ramazan ayı boyunca oruç tutmanın yanı sıra gün gün yapılması gereken dualar vardır. Günlük ramazan ayı dualarını görüntülü ve Türkçe altyazılı olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

Ramazan Ayı 4. gün duası.

دعاء اليوم الرابع: اللهمّ قوّني فيهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واذِقْني فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ وأوْزِعْني فيهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ واحْفَظني فيهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ يا أبْصَرَ النّاظرين

4. Günün Duası: Allahumme gavvinî fîhi alâ igameti emrik ve ezignî fîhi halâvete zikrik ve evzi’nî fîhi li-edâi şukrik bi-keramik vehfeznî fîhi bi-hifzike ve sitrik, ya ebsar’an-nâzirîn.” 

Anlamı: Allah’ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretlisi!

Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayı olan on bir ayın sultanı Ramazan, Kur’an’ın İslam peygamberi Hz. Muhammed’e (s.a.v) gönderildiği aydır. Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen kadir gecesi yine bu ay içinde kutlanır. Bu mübarek ay içerisinde oruç tutmak Müslümanlara farz kılınmıştır. Nitekim Bakara Suresi 185. Ayette şöyle buyrulmaktadır:
O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur’an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz!
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan ayı ile ilgili olarak: “Bir kimse, inanarak ve sevabını yalnızca Allah’tan bekleyerek, Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuştur.

Exit mobile version