Etkili Dualar Dua Sitesi

İş Bulma Duası

dua

dua

Günümüzde işi olmayan, iş bulamayan kişiler çabalarının yanında Allah’a sığınarak dua ile yardım isteyebilirler. Her konuda olduğu gibi hakkınızda hayırlı olanı istemelisiniz. Rızkınızı kazanacak, geçiminizi idame edecek bir iş için edebileceğiniz, Allah’a sığınabileceğiniz dualar bulunmaktadır.

Peygamber Efendimiz ( sav ) tarafından sıkıntıda olanlara, işsiz kalmışlara tavsiye edilen bir dua bulunmaktadır.

Bismillahi ala nefsi ve mali ve dini. Allah ümme raddini bir kadaike ve barik li fima kuddire li, hatta la uhibbe tacile ma ahhartehu ve te’hira ma acceltehu.”

Anlamı; Allah’ım malımı nefsimi ve dinimi sana emanet ettim. Hükmüne beni razı kıl, bunu bana mübarek et ki, tehir ettiğinin acelesini ve acele ettiğinin tehirini senden istemeyeyim. Nefsimin isyan etmesine engel ol, bunun teslimini sağla.

Rabbena atina min ledünke rahmeten ve heyyi lena min emrina reşeda. “(Kehf/10)

Anlamı; ” Ey Rabbimiz sen bize katından rahmet eyle, işimizde bizler için muvaffakiyet hazırla. ” İş bulmayı isteyenler duayı günde 70 defa okurlarsa, Allah’ın izniyle iş bulacaktır.

Allahümme hirli vahterli.

Anlamı; “Allah’ım yapacağım her işte bana hayırlısını ver. Benim için hayırlı olanı bana seç, en hayırlısını nasip eyler.” Bu duanın işsiz olunan dönemde sıkça okunması tavsiye edilir.

Malikü’l mülki tü’til mülke.

Anlamı; “Mülkün gerçek sahibi, o mülkü verendir.” Duanın iş bulma döneminde 1150 defa okunması halinde hayırlı bir iş sahibi olunabilir.

Exit mobile version