Etkili Dualar Dua Sitesi

Hasta için Okunacak Dualar

dua

dua

İslâm’ın titizlikle korunmasını istediği beş esastan biri de hayat ve sıhhattir. İnsana verilen sayısız nimetlerin en başında sağlık gelir. Zira, sağlık olmadan hiçbir nimet insana huzur ve saadet getirmez.

Sağlığı korumak insanın vazifesi olduğu gibi hastalandığı takdirde bunun bir imtihan olduğunu bilip sabretmek, şifayı Allah’tan bilerek ve umarak tedavi yollarına başvurmak da onun önemli vazifeleri arasındadır. Nitekim Yüce Allah: “Andolsun, sizi biraz korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi şeylerle deneriz; sabredenleri müjdele.” (Bakara Sûresi, 2/155) buyurmaktadır.
Hz. Peygamber ( sav ), hasta ziyareti ile bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: “Bir hastanın yanına girince, sağlık ve uzun ömür temennisiyle onu rahatlatın. Zira böyle yapmak onun gönlünü hoş eder.” buyrulmuştur. Hastayı ziyaret ederken, yanında az oturmak ve gürültü yapmamak sünnettir. Hasta ziyaretine abdestli gitmek de sünnettir. Nitekim bir hadiste, “Kim abdest alır ve abdestini mükemmel yapar, sevap ümidiyle Müslüman kardeşini hasta iken ziyaret ederse, ateşten yetmiş yıllık yürüme mesafesince uzaklaştırılır.” buyrulmuştur.
Bir zat vücudunda duyduğu bir acıdan dolayı Efendimiz’e şikayette bulunuyor. Bunun üzerine Allah Rasulü buyuruyorlar ki: “Vücudunda acıyan yerin üzerine elini koy ve 7 defa, ‘duyduğum acının zararından Allah’ın izzet ve kudretine sığınırım’ duasını oku, buyurmuştur.
Bir başka hasta duası ise, 7 kez Okunması tavsiye edilmiştir.

Okunuşu:

Es’elullah-el Azîm Rabb’el Arş-il Azîm En Yeşfihek” Salavat’da ardından okumak şifa için faydalı olacaktır.

Okunuşu:

“Allâhümme salli âlâ Seyyidinâ Muhammedin tıb-bi’l-kulûbi ve devâihâ, ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri’l-ebsâri ve zıyâihâ ve alâ âlihi ve sahbihî ve sellim.”

Anlamı:

Ey Allah’ım! Kalblerin doktoru ve devası, vucutların şifası, gözlerin nuru ve ziyası olan Hz.Muhammed’e (S.A.V.) aline ve ashabına salatu selam eyle.

Exit mobile version