Etkili Dualar Dua Sitesi

El-Bürûc Suresinin Faziletleri

El-Bürûc Suresinin Faziletleri

El-Bürûc Suresinin Faziletleri

El-Bürûc Suresinin Faziletleri

Mekke döneminde inmiştir. 22 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Bürûc” kelimesinden almıştır. Bürûc, burçlar demektir.

El-Bürûc Suresinin Faziletleri:

1- Bu sure yazılıp yeni doğan bir bebeğin üzerine asılırsa kolay ve rahatça süt emer. Sağlığı ve sıhhati yerinde olur.

2- Aynı şekilde hamile bir bayanında yazılıp boynuna asılsa hamileliği süresince mahfuz olur sıkıntısız doğurur biiznillah.

3- Buruc suresi Fitne, gammaz düşman, hased şerrinden halas olmak için 10 kere okunur. Aynı şekilde 21 kerede okunabilir.

4- Bu sure abdestli bir şekilde yatağa girilip okunup uyunduğunda kişi sabaha kadar koruma ve muhafazada olunur.

5- Sefere yolculuğa çıkarken Bu surenin 20-22 ayeti 1 kere 9 kerede Celcelutiye kasidesinde ki “biyahin veya yuhin nemuhin esaliya veya aliyen yessir umuri bisaysalet” beyitleriyle beraber yazıp taşıyan hemde okuyanın Hak teala yolculuğunu salim kılar. Aynı şekilde yazılıp Eve koyulursa rızık ve hayır o evi istila eder, Allah (c.c) orayı hırsızdan korur, Gemiye koyarsa batmaz, malının içine koyarsa ziyadeleşir, Hapsedilmiş kişi taşırsa Allah onu kurtarır, Başının üstünde taşıyan hamile kadının doğumu kolay olur.

6- Saralı için bir tabak içine bu sure yazılıp su ile doldurulduktan sonra hem hastanın üzerine hem de suya tekrar 3-5 defa bu sureyi okuyup suyu saralıya içirilse biiznillah şifadır.

7- Düşmanı zalimi perişan etmek için bu surenin ebced değeri (211) kadar okumak düşmanın helakına sebeptir.

8- Yine bu surede 12 ve 20 ayetler de sadece okunarak düşmanları ve zalimleri helaka yeterlidir.

9- Yine saralı ve cinli rahatsızlığı olan şahsın alnına ve göğsüne hayır hatemi yazılıp ayetelkürsi, saffat ilk 10 ayeti, bu sure okunup 12-20 nci ayetlerinde en az ayetleri 21 tekrar ile sureyi tamamlamak cinin yanmasına hastanın şifasına sebeptir biiznillah.

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim (sevabını umarak) Büruc suresiniokursa, her bir Cuma ve Arife günlerinin sayısınca on hasene verilir. “(1)

Rivayet Edildi ki:

Hasetçilerin şerrinden kurtulmak için 10 defa okunur.
Yatağına yatan kimse, uyumadan önce bu sureyi okur ve uyumak üzere yerine uzanırsa, Allah’u Teala, o kulunu kendi himayesine alır.
Düşman şerrinden kurtulmak için 21 kere okunur.
Yolculuğa çıkan kişi, evin kapısının üzerine Büruc suresinin 20-22. ayetlerini üç kere okursa, Allah’u Teala evini ve eşyasını koruması altına alır.
Sütten kesilmek istenen çocuğun üstüne bu sure konulmalıdır.

– Kötü Düşünce sahibi ve haset edenlerden korunmak için Büruc suresi sürekli okunmalıdır,

– Hakkınızda Kötü Düşünenlerin planlarını bozmak için sureyi günlük olarak okuyun,

– Büruc Suresi Yatmadan Önce okunursa, Allahü Teala’nın izniyle Uyanıncaya kadar gelebilecek tehlikelerden korunur,

– Şehirlerarası yolculuğa çıkan her kimse, Büruc suresinin 20 ve 22. ayeti kerimelerini evden çıkmadan zikrederse, Yolculuğu bitene kadar Allahü Teala’nın izniyle evi korunur.

Buruc Suresini Okumak ve Sesli Dinlemek için TIKLAYINIZ

Exit mobile version