Etkili Dualar Dua Sitesi

Adem Aleyhiselam Duası

dua

dua

Hz. Adem aleyhisselam, şeytana uyarak yasak elmayı yedikten sonra cennetten kovulmuş tekrar cennete kabul edilmek için tevbe etmiştir. Tevbesi kabul edilditen sonra Kabeyi yedi defa tavaf etmiş ve iki rekat namaz kılarak tevbe duasını okumuştur.

TEVBE DUASI:

Allahümme inneke ta’lemü sırri ve alaniyyeti fekbel me’zirati ve ta’lemü haceti fe-e’tıni sü’li ve ta’lemü ma fi nefsi fağfirli zünubi Allahümme inni es’elüke imanen yubaşiru kalbi ve yakinen sadikan hatta e’leme ennehu len yusibeni illa ma ketebtehu aleyye ver-rıda bima kassemtehu li ya zel-celali vel-ikram.

Tevbe duasının Anlamı:

Allah’ım. Gizli ve aşikare her halimi ve her isteiğimi bilirsin.Sen dileklerimi yerine getir ve halimi hoş eyle, beni mağfiret eyle. Allah’ım. Başıma gelmiş ve gelecek her musibetin, senin rızanla ve senin isteğinle olduğunu bana bildirecek ve buna razı olmamaı sağlayacak sağlam bir imöana ve inanca sahip olmamı sağla. Gerçekleri kalbime yerleştir,beni sana yakın eyle. Ey ululuk sahibi ve kerem sahibi Allah’ım. Sen her şeyi bilen ve her şeyi görensin.
Hz. Adem Aleyhisselam bu duayı okuduktan sonra duasının kabul edildiği Kuran-ı Kerim’de Bakara suresinin 37. Ayetinde araf suresinin 23. Ayetinde belirtilmiştir.
Araf suresi 23. Ayette: ‘’ ( o ikisi şöyle demişlerdi ) Rabbimiz. Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize merhamet etmessen, mutlaka hüsrana uğrayanlardan oluruz. ‘’
Bakara suresi 37. Ayette: ‘’ Bundan sonradır ki, Adem Rabbından bazı sözler alıp ( ona Yalvarmıştı ) O da onun tevbesiniş kabul etmişti. Zaten tevbeleri kabul ederek bağışlayan yalnız O’dur.’’

Exit mobile version